Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kolutanje očima i uzdisanje: 11 lica svakog studenta

MojFaks | Laganini, 24.03.2016.Kolutanje očima i uzdisanje: 11 lica svakog studenta

Smisao za humor je jedina stvar koja će te 'provući' kroz studij...

Ovo je vrijeme stresno, ali i zabavno: žongliranje predavanjima, obavezama na faksu, obitelji, hobijima, ali i društvenim životom nije lako nikome (ako netko kaže da jest – laže).

Ponekad ti se učini da ti je život super i da je sve tip-top, a već sljedeće minute dogodi se neki novi šok samo da te podsjeti da nije sve tako ružičasto.

Istina je da roditelji i profesori najčešće uopće ne razumiju to što radimo ni kako ćemo se izvući, ali svi se na kraju izvučemo... Evo izraza lica koje ćeš sigurno prepoznati, kako na sebi tako i na kolegama jer to su lica svakog studenta.

* Kad tijekom prvog sata predavanja čitaš silabus i razmišljaš kako sve ove obaveze odgoditi do 5 do 12.Vjerojatno ćeš deset puta pisati raspored po kojemu ćeš sve rješavati na vrijeme, ali toga ćeš se pridržavati cijelih tjedan dana. Prigrli kašnjenje i odugovlačenje.

* Ubrzo nakon početka predavanja, odgovor svakog profesora na svako studentsko pitanje glasit će: 'Sve vam piše u materijalima koje ste dobili na prvom predavanju'.Legenda kaže da se negdje na dijelu o izostancima krije čak i tajna svemira...

* Kad profesor predloži da se svi predstavite i ukratko opišete kolegama s predavanja.Ovo ima toliko smisla! Ne plaćam bezveze toliko kuna po ECTS-u: želim znati što je Domagoj radio prije faksa...

* Kad se histerično smiješ lošim forama svojih profača jer moraš proći ovaj kolegij.Žrtvuj dostojanstvo sada, a kasnije budi faca kad izračunaš prosjek ocjena.

* Kad se probudiš, a dočeka te mail u kojem je predavanje otkazano.
Sad imaš još 48 sati za odugovlačenje pisanja seminara i rješavanje kvizova na Buzzfeedu.

* Kad si pod stresom do ruba pucanja, ali pokušavaš ostati cool.* Kad pokušavaš zvučati pametnije no što jesi dok pišeš seminar iako očigledno nemaš pojma o čemu pišeš.Ovaj proces može uključivati: filozofiranje o jednostavnim temama, izmišljanje stvari, ubacivanje epiteta za što veći broj riječi...

* Kad ekipa koja uopće ne uči ima najbolje ocjene.Kako je to moguće?! Osjećaš sram i ljubomoru u isto vrijeme.

* Kad si spreman/na za ispitne rokove!S ponosom ćeš se sjećati noći kad si učio/la za dva ispita, pisao/la seminar istovremeno i zaplakao/la samo dvaput.

* Kad se svaka odrasla i odgovorna osoba u tvom životu pita kako možeš čekati zadnji čas za učenje ili pisanje i dalje dobivati petice.Motivacija je jaka kad ti budućnost ovisi o tome možeš li popiti dovoljno kave da preživiš još jedno cjelonoćno učenje.

* Kad semestar dođe svome kraju, a s njim i kraj tvoje zdrave pameti.Buljiš u kalendar i precrtavaš dane do kraja akademske godine pa ponekad zaboraviš izaći iz trenirke prije predavanja. Sve je ok, uspjet ćeš!

Još samo malo i počinje ljeto, pauza, druženje i odmaranje. A onda najesen opet sve ispočetka...

L.B./izvor: The Odyssey Online
foto: Pixabay


studiranjeizrazi licaneugodne situacijenapetostsemestaručenjestresKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se