Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kad muško dijeli savjete! Studentica u grupi zamolila za pomoć zbog GADNOG PMS-a: Savjet kolege raspalio žestoku raspravu

MojFaks | Laganini, 09.07.2020.Kad muško dijeli savjete! Studentica u grupi zamolila za pomoć zbog GADNOG PMS-a: Savjet kolege raspalio žestoku raspravu

Javna je tajna da studenti komuniciraju o svemu putem internih grupa. I dok su one na Facebooku možda najaktivnije i najbrže pružaju informacije zbog broja članova, postoje i one manje gdje su okupljeni npr. studenti iste godine ili zajedničkih kolegija.

Kao kod drugih Facebook grupa, problem može nastati ako se prostor za raspravu zatrpa nepotrebnim objavama poput različitih oglasa i nagradnih igri, pri čemu administratori imaju dodatni posao. No, sudeći po razgovorima i objavama koji se odvijaju unutra, studenti ne traže savjete od kolega za stvari koje su isključivo vezane za faks. Ima tu i onih biološke prirode. 

...'Daj mi neki lijek da ne moram doktoru': Studenti medicine otkrili najgore prohtjeve obitelji i prijatelja...


Tako je jedna studentica Univerziteta u Beogradu, u grupi na Facebooku koja broji 18 tisuća članova, zamolila za pomoć kolegice. Naime, nju muči PMS. Sve djevojke znaju koliko PMS može utjecati na svakodnevno funkcioniranje i usporiti nas, ponekad i onemogućiti u izvršavanju dnevnih obveza, a sudeći prema većem broju komentara, mnoge kolegice suosjećaju, te su odlučile podijeliti neke savjete. 


foto: Studenti beogradskog Univerziteta @Facebook

Ako i vi imate problema s PMS-om, evo nekih savjeta koje su kolegice pisale na objavu ispod. Savjeti su započeli s čajem od virka, kako piše imaju i kapi od virka. Dalje dodaju čaj od crvenog maka, ali i da je važna zdrava ishrana i ustrajanje u tome tijekom nekoliko mjeseci kako bi se rezultat osjetio. 

Studentice su predložile i Dietpharmov magnezijem za žvakanje, capsule FemiSan A i ishranu bez glutena, prerađevina od mesa kao i konzumiranje dovoljno vode. Savjetuju se trening i meditacija, a neki kojima to očito ne ide napisali su: "Čokolada, slatko i samo slatko i eventualno neka lutka za mučenje... Problem riješen."

...'Ja sam totalni fail, ja ovo ne mogu': Kako se nositi s 'krizom dvadesetih godina'?...


Rješenje je roditi 5 vojvoda i 4 princeze?


Iako je većina komentara stigla od djevojaka koje su podijelili kako one vode bitku protiv PMS-a, što bi jedan ovakav post bio da se ne uključe dečki sa svojim savjetima. Tako je jedan kolega prokomentirao i savjetovao sljedeće:

"Sve zavisi od genetike, ali postoje čajevi uz pomoć kojih se to može ublažiti. Ipak važno je napomenuti da se radi u hormonskim procesima i da je to sve priroda. Jedan od načina jeste trudnoća, kada bi rodila 5 vojvoda i 4 princeze onda bi ti organizam bio zadovoljan i ne bi imala problema. Organizam ti traži da rađaš djecu, nađi nekog muža koji je spreman da od tebe napravi majku", napisao je student.

...Možemo li ostati u krevetu do prekosutra? Znakovi da stres polagano uništava tvoje tijelo...


Ne moramo ni pisati kako su studentice "dočekale" ovaj komentar. U svakom slučaju, nadamo se da će neki od savjeta pomoći studenticama da ublaže simptome PMS-a. 

A.Z.
foto: Shutterstock By Andrey Popov


studentiobjavasavjetiPMStegobeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se