Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Asistentica otkrila što studenti pretražuju na internetu tijekom predavanja

MojFaks | Laganini, 02.05.2017.Asistentica otkrila što studenti pretražuju na internetu tijekom predavanja

Stara izreka kaže da je 'povijest učiteljica života', a što bi se onda moglo reći za povijest pretraživanja na internetu? Dok tražimo odgovor na to pitanje, jedna asistentica s fakulteta zavirila je u 'history' svojih studenata i rezultatima šokirala kolege.

Tijekom studiranja ne zanimaju nas svi kolegiji koje moramo odslušati pa zato na tim predavanjima za koje nemamo interes uglavnom surfamo internetom ili blejimo u prazno. No, koliko je pretraživanje interneta tijekom predavanja uzelo maha pokazala je asistentica Meg Veitch sa Sveučilišta u Michiganu.

...Kad je predavanje dosadno: Student crta urnebesne karikature profesora...


Kada su došli posljednjeg predavanja na kolegiju, Meg je iznenadila svoje studente Power Point prezentacijom u kojoj su redom nabrojane stvari iz povijesti pretraživanja studenata za vrijeme slušanja kolegija. Ona je shvatila da studentima uglavnom internet odvlači pažnju i da nisu skroz koncentrirani na lekcije, a profesor Brian Arbic, na čijem predmetu je asistentica, nije htio zabraniti korištenje laptopa na nastavi.


Izvor: Twitter@TahanyAlsIzvor: Twitter


Izvor: Twitter

Umjesto da je studentima nešto prigovorila, asistentica je samo napravila popis onoga što su studenti pretraživali tijekom predavanja i to sve prikazala na slajdovima prezentacije. Ono što je prezentirala bilo je zapravo vrlo smiješno jer je pokazalo da studenti tijekom predavanja rade sve i svašta - pretražuju hranu, pornografiju, prijave za posao, videe s mačkama, fotošopiraju Donalda Trumpa u krpenu lutku i slično.

...Gori nego CIA: Studenticu tata 'špijunirao' s krova pa nasmijao internet...


Studenti koji su surfali sigurno nisu pratili prezentaciju, ali je ovo "otkriće" asistentice definitivno zabavilo korisnike Twittera jer su njihove reakcije bile urnebesne. Nakon ovoga se pitamo što bi naši profesori otkrili kada bi krenuli u istraživačku avanturu baš kao dotična asistentica.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


pretraživanjepovijestasistenticaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se