Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Povratak u srednji vijek: Studentski dom u Zagrebu STROGO zabranio seks u sobama. Kazne su drastične!

MojFaks | Laganini, 01.04.2019.Povratak u srednji vijek: Studentski dom u Zagrebu STROGO zabranio seks u sobama. Kazne su drastične!

19-godišnja Draženka iz Zadra neugodno se iznenadila kad su je jutros pozvali da se hitno javi u Upravu studentskog doma, navodno zbog grubog kršenja pravila ponašanja. Ništa joj nije bilo jasno, budući da kod nje nikakvih tuluma i kršenja pravilnika nije bilo za vikend, a i cimerica joj je išla za vikend doma.

Odazvala se pozivu i krenula na razgovor, a onda novi šok. U hodniku je bilo još najmanje 20-ak njezinih vršnjaka sa sličnim optužbama. U razgovoru s našom kolegicom iz redakcije studentica nam je priznala kako joj je bilo lakše budući da nije bila sama u ovome.

Iz ureda Upravitelja doma na Savi izlazili su studenti pognute glave sa nekakvim papirima u rukama, svi su djelovali vidno posramljeni i baš nitko nije bio raspoložen za razgovor. A onda je red došao i na nju.

'Opomena za šta!?'

'Kolegice, na stolu vam je Opomena. Preuzmite, potpišite i recite da može ući idući student. I ne trebate se ni pokušati opravdati, sve je evidentirano i u skladu s novim Pravilnikom od 29.3. I ne trebam ni reći da se to više ne ponavlja, jer ako vi nećete poštivati nova Pravila - ima vrijednih i pristojnih studenata kojima ne pada na pamet nešto slično raditi' - strogo je zaprijetio Upravitelj.

Čim je Draženka napustila sobu, sve je bilo jasno. U petak je 'ispod radara' stupio na snagu novi Pravilnik u kojem se STROGO zabranjuje seks u studentskim sobama. Istina, njoj je došao dečko za vikend, ali... u kojem stoljeću živimo!?

Već ranije je bilo pritisaka određenih vjerskih udruga, kao i sve moćnijih studentskih Udruga 'Stop tulumima za vrijeme studiranja' i 'Ništa prije diplome', koji imaju svoje predstavnike i u političkim krugovima. Ali stvar koja je prelila čašu bio je ultimatum domara u domu koji su Upravi zaprijetili štrajku. Naime, samo u siječnju ove godine polomljeno je 469 letvica na krevetima i 87 nogu koje drže krevete, a 21 krevet je otišao u staro željezo.

A pazite tek podatke za veljaču! Iako je mjesec bio tri dana kraći, statistike su - 720 letvica, 101 noga i 46 totalno uništenih kreveta.

Iz izvora bliskog Upravi doznajemo kako su unatoč zapošljavanju dodatnih domara troškovi i pritisak udruga postali preveliki te su bili prisiljeni na ovu nepopularnu mjeru.


Na sve krevete su ugrađeni senzori koji detektiraju i najmanje pokrete, a tu su i kontrolori koji su već od subote 30. ožujka prisutni na terenu. Svi paviljoni i prostori doma već ovaj tjedan dobit će jasan znak zabrane bilo kakvih 'sumnjivih' aktivnosti u domovima. Studenti imaju pravo na jednu opomenu, a idući potez je izbacivanje iz doma i 5.000 kn kazne koja će ići u pokrenuti Fond za popravak studentskih kreveta.

Ukoliko stanujete u studentskom domu - dobro pogledajte što se od danas 1. travnja nalazi ispod vaših kreveta...


studentidomseksstudentski domKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se