Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Puno seksa i tulumi do zore: Najveći klišeji koje doslovno ima svaki film o studiranju

MojFaks | Laganini, 11.01.2019.Puno seksa i tulumi do zore: Najveći klišeji koje doslovno ima svaki film o studiranju

Postoji puno filmova koji prikazuju kako izgleda (ili kao kako bi trebao) izgledati studentski život. Već znamo da su holivudski filmovi puni različitih klišeja, a ista je stvar i s filmovima o studentima.

Nažalost, hrvatski filmovi se uglavnom ne bave tematikom studentskog života nego im je uglavnom fokus na Domovinskom ratu te na često ni malo smiješnim komedijama. Zbog toga, ako želimo vidjeti malo kako (KAO) izgleda 'college life' moramo zaviriti naravno u Hollywood.Jasno je da u SAD-u studentski život nije skroz sličan životu studenata u Hrvatskoj, ali s nekim bi se stvarima sigurno mogli poistovjetiti ako bi se izostavili klišeji. Ukoliko ste obožavatelj filmova, a k tome i student, zabavite se malo uz ovih par filmskih klišeja koje smo uspjeli nabrojati:

* Partijanje doslovno ne prestaje. Otkada brucoši kroče nogom na fakultet kreću s ludim tulumima punim alkohola, lakih droga i naravno seksa. Svatko na kraju nađe svog partnera pa onda sutradan slijede walking shameovi iz jednog paviljona u drugi* Studenti i studentice su vrlo zgodni s tijelima koje ni Michelangelo ne bi bolje isklesao. Nema bucmastih, nema premršavih, svi su top modeli...osim onih par štrebera naravno.* Spomenuti "neisklesani" štreberi uglavnom uče po cijelu noć, maštaju o tome da konačno "izgube" nevinost i da skinu naočale pa pokažu cijelom kampusu da su zapravo cijelo vrijeme bili privlačni samo što to nitko nije kužio jer su izbjegavali tulume i logično, NOSILI NAOČALE!* Cimeri koji se na početku nisu podnosili na kraju postanu best frendići koji ne mogu jedno bez drugoga...totalno ima smisla.* Onaj najšutljiviji kolega je zapravo najveći genije...zapravo, domar ili čistačica su pritajeni geniji koji samo čekaju slobodnu učionicu da na ploču pišu lude matematičke formule koje ni Pitagora ne bi mogao "provaliti"* Sve je tako uzbudljivo i svaki dan je nova avantura...yeah right, hvala na ovoj iluziji!* Većina studenata u sebi ima neke talente koje nisu mogli primijetiti sami, ali zato jest profesor koji ih kasnije usmjerava pa kasnije postanu totalno uspješni.* Posao vas čeka odmah nakon diplome... #VrištanjeOdSmijeha.* Fakultet je vrijeme seksualnog eksperimentiranja pa nikad ne znaš hoće li ti cimerica završiti na kraju kao djevojka ili samo prijateljica...vrijedi i obratno za muške cimere.* Svi na faksu puše "vutru".* U studentskim domovima je zabava bolja nego u najboljem klubu u gradu...doslovno.


...Smijeh do suza: Najpopularniji filmovi o studentima...
Ivana Petrić
foto: Darko Ba (MojFaks)/FreePik


filmoviklišejifilmovi o studentimaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se