Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Mokri kišobrani zauzeli hodnike domova: Znaš li gdje ih SMIJEŠ sušiti, a gdje ne?

MojFaks | Laganini, 06.11.2019.Mokri kišobrani zauzeli hodnike domova: Znaš li gdje ih SMIJEŠ sušiti, a gdje ne?

Počeli su pravi jesenji dani koji sa sobom donose promjenljivo i hladnije vrijeme uz česta kišovita razdoblja. No, kiša u gradu ne zaustavlja vaš svakodnevni tempo i studentske obveze koje morate ispuniti. Tako opet kreće borba s kišobranima i kabanicama koji postaju vjerni suputnici pri izlasku iz suhog i toplog doma.

Potaknuti objavom studentice u Facebook grupi "Šara - Studentski dom dr. Ante Starčević" postavlja se pitanje gdje studenti u studentskim domovima smiju, a gdje ne smiju sušiti kišobrane?

Naime, nekolicina kišobrana koja se sušila u hodniku doma izbačena je na balkon u 3. paviljonu na 1. katu. Zabrinuti studenti, pitaju se, postoji li određeno mjesto u domu na kojem se suše kišobrani jer, kako piše jedna od sustanarki doma, "trebali bi imati razumijevanja da je kiša i da živimo u 5 kvadrata." 


foto: privatna arhiva@Facebook@Šara - Studentski dom dr. Ante Starčević

'Kišobrani se ne smiju sušiti u hodniku, nego u tuš kabini...'


Nadalje, zaštitari doma zabranjuju sušenje kišobrana u hodnicima jer tete čistačice, koje u ranim jutarnjim satima čiste dom, budu u nemogućnosti počistiti podove jer im kišobrani smetaju. "Normalno da ne trebate u sobi sušiti, ali oko 7,8 ujutro spremačice peru hodnike. Kak' da opere pod (koji je radi kiše i blata sigurno skroz zasran) ako su po cijelom hodniku postavljeni kišobrani?", postavlja pitanje jedna od sustanarki. A da u hodniku ne smijete sušiti kišobrane potvrđuje još jedan komentar sustanara doma: "Meni je prije neki dan zaštitar zvonio na vrata i rekao mi da kišobrane ne smijemo sušiti u hodniku, nego u tuš kabini..", napisao je.


Jasno je da kišobranima nije mjesto u hodnicima doma zbog nereda (blato, mokar pod) koji nastane. Uz to, kišobrani su prepreka spremačicama koje taj isti nered trebaju počistiti. Nadamo se da će svi sustanari doma, spremačice i zaštitari, uz kolegijalnost i solidarnost, uspješno djelovati i riješiti ovaj problem!

V.S.
Foto: Shutterstock


studentski domkišakišobranihodniciživot u domuKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se