Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Tete u referadi, dekintiranost, dosadna predavanja: Stvari koje totalno smiješ mrziti na faksu

MojFaks | Laganini, 27.10.2016.Tete u referadi, dekintiranost, dosadna predavanja: Stvari koje totalno smiješ mrziti na faksu

Ljubav definitivno spaja ljude, ali hejt još i više. Zbog toga se jako dobro odmah skužimo s kolegama kojima baš taj profesor isto ide na živce.

Neke stvari je skroz cool mrziti u srednjoj poput zadaća, roditeljskog smaranja oko učenja i slično, ali i na fakultetu postoje stvari koje je fora ne podnositi.

Te stvari uvijek komentiramo na kavama nakon predavanja, a one uglavnom padnu u zaborav kada izađemo s diplomom s faksa jer realno gledano nisu ni bitne u nastavku života.

Kako se ne bi osjećali kao "hejter sam na svijetu" za vas smo izdvojili stvari koje je cool mrziti na fakultetu i iskreno, rijetko tko se u ovome neće pronaći:

* Seminari koji oduzimaju pola života su definitivno stvar koja je uvijek cool za mržnju jer zapravo nije cool...baš ni malo. Pišemo ih uglavnom danima, trudimo se oko njih, pazimo da apsolutno sve reference navedemo i onda na kraju dobijemo klimavu trojku i rezultat da je naš rad 10 % plagijat. Hvala lijepo.

* Tete i tetci (da, kaže se tetci) iz referade su uvijek cool na tapeti hejta jer realno gledano, kada ste posljednji put ondje sreli nekog ljubaznog koji usput i zna svoj posao? Nikad? Baš čudno.

Image result for i hate that gif

* Dekintaža za vrijeme studiranja je sasvim normalna pojava, ali ju nikada ne prestajemo mrziti. No, i kada nađemo studentski posao definitivno nije lako jer onda poslodavci misle da je cool iskorištavati studente (jasno, ne svi), a studenti to redovito mrze što je sasvim u redu.

* Cool je još od srednje škole mrziti lika koji dođe par minuta prije ispita, proširi okolo nervozu, govori kako ništa pod milim bogom nije učio (a i ono što je je kao zaboravio), a onda kada se primi kemijske papir mu izgori od pisanja. Prođe i dobije pet.

Image result for i hate that gif

* Uvijek je cool mrziti profesora kojeg svi mrze, zar ne? No, nije samo on u pitanju, uglavnom nam ide na živce i onaj dosadni i onaj koji se ne pojavljuje na predavanjima i onaj koji ima ego veći od vlastite visine.

* Aktualno je mrziti duga i beskonačna predavanja, a još ako se radi o predmetu bez kojeg bi u svakom slučaju mogli preživjeti tada apsolutno znate da ga je cool hejtati.

Image result for i hate that gif

* Ispiti i kolokviji su zasebna kategorija jer njih nitko normalan ne voli, ali usmeni ispiti su ono što posebno volimo istaknuti kao nešto što mrzimo dok se znojimo u profesorovom kabinetu i pokušavamo zvučati što pametnije.

* Cool je mrziti cimera kraj kojeg Hannibal Lecter djeluje kao micica. On nam pije krv, stanjuje nam živce i samo želimo da nestane.

* A ono što je najviše cool mrziti na fakultetu je sebe i proklinjati dan kada smo upisali faks. Iako to možda pomislimo u trenucima kada nam je teško i nakon što smo treći put za redom roknuli ispit, svejedno – ta misao je tu.

Image result for god why gif

Ivana Petrić
foto: Shutterstock


coolmrzitihejtanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se