Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studentica dizajna tražila posao pa ju izvrijeđali: Ti si žensko i nemaš što raditi taj posao! Drugi kažu da izgleda odlično...

MojFaks | Laganini, 06.12.2019.Studentica dizajna tražila posao pa ju izvrijeđali: Ti si žensko i nemaš što raditi taj posao! Drugi kažu da izgleda odlično...

Studentica dizajna susrela se s neugodnim komentarima kad je napisala da traži posao - u teretani...

Objava studentice dizajna koja je tražila posao u terani u popularnoj Facebook grupi Tražim/nudim studentski posao zainteresirala je veći broj publike. Međutim, nakon objave našla se na meti nekolicine, kako i sama navodi "počeli su me ponižavati to što studiram dizajn i jer ja kao žensko ne bi trebala raditi takav posao..."

Bez ustručavanja, ponovila je objavu uređenu na način koji će spriječiti potencijalne trollove da je ponovo vrijeđaju.

"TRAŽIM posao u teretani po mogućnosti na recepciji (nemam iskustva u radu u teretani no planiram upisati tečaj, jako me zanima i treniram već 13 godina, trenirala sam košarku te sada treniram u teretani) to me najviše interesira, ili neki studentski posao, dobro plaćen", napisala je studentica Josipa.

Za naš je portal prokomentirala cjelokupnu situaciju. "Pristojno sam napisala da tražim posao te sam navela da imam iskustva i u ostalim poslovima poput promocija i ugostiteljstva. Par likova je komentiralo. Prvi u stilu da ja nisam kvalificirana za to jer sam žensko i bacao je razne seksističke fore. Drugi je pak pitao što ja mogu sa svojim tekstilnim fakultetom, a treći je komentirao da imam lažnu profilnu, da to nisam ja, već neka druga osoba", govori nam ona.

foto: privatna arhiva

foto: privatna arhiva

Dobila je mnoštvo komentara podrške koji je uvjeravaju da se ne bi trebala zamarati oko zlobnih komentara jer onaj koji će u njezinome opisu pronaći dobroga radnika, neće mariti za takve komentare, a neće ni lijepiti lažne 'etikete'.

Studentica je isključivo u dobroj namjeri objavila oglas u kojem traži studentski posao te smatra da bi administratori grupe trebali intervenirati u vezi ovakvih stvari jer, javljaju i ostali članovi grupe, ismijavanja, optužbe i prozivanja na temelju fizičkih osobina, spola i ostaloga, sve su češća.

V.S.
Foto: Facebook


studentica dizajnateretanaposlovistereotipiomalovažavanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se