Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Tko će javiti tetama u menzi? Studenti otkrili kako PRAVILNO rezati krumpire za najhrskaviji pomfrit

MojFaks | Laganini, 28.11.2019.Tko će javiti tetama u menzi? Studenti otkrili kako PRAVILNO rezati krumpire za najhrskaviji pomfrit

Studenti sa Sveučilišta Essex udružili su snage s Odjelom za matematiku škole Samuel Whitbread kako bi dokazali da je jedan od najpoznatijih kuhara, šef Heston Blumenthal, u krivu. Barem što se savjeta o najhrskavijim krumpirićima tiče.

Otkrili su da dijagonalno rezanje krumpira, pod kutem od 30 stupnjeva, dramatično povećava površinu svake ploškice koja na taj način postaje hrskavija izvana, a ostaje mekana unutra i to za čak 65% u usporedbi s tradicionalnijim rezanjem pod 90 stupnjeva, a koje savjetuje i Blumenthal.

foto: screenshot@YouTube/Daily Mail via potatopro.com

Teoriju su ispitali prženjem 100 porcija krumpirića na tradicionalni način i isto toliko nakon rezanja novom tehnikom "pod kutem". Nakon prženja, podijelili su krumpiriće široj javnosti, ali i šefovima koji rade u raznim hotelskim restoranima. Krumpirići rezani pod kutem od 30 stupnjeva općenito su ocijenjeni kao ukusniji, privlačniji oku i hrskaviji od tradicionalno rezanih koje promoviraju i šefovi poput Blumenthala.

Studenti sa Sveučilišta Essex kažu da je dodatna prednost ovakvog rezanja krumpira mogućnost da u slaganju jela na tanjuru budete kreativniji! Također su pozvali i druge kolege da pronađu još optimalniji način rezanja koji dodatno povećava površinu svakog krumpirića dok istovremeno zadržava volumen porcije.

L.B./izvor: potatopro.com
foto: Anton 27/Shutterstock


pomfritrezanje krumpiraHeston BlumenthalSveučilište EssexKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se