Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Učite u tišini? Više ne morate jer ovdje je popis pjesama koje su idealne za 'grijanje stolice'

MojFaks | Laganini, 29.11.2018. Učite u tišini? Više ne morate jer ovdje je popis pjesama koje su idealne za 'grijanje stolice'

Istraživanje je pokazalo da glazba dobro utječe na naše moždane stanice tijekom učenja, a studenti kao da to odavno znaju jer mnogi svoje znanje stječu upravo uz njima omiljenu 'ziku'. No, jeste li znali koja je mjuza idealna za 'bdjenje' nad skriptom?

Postoje dvije vrste studenata: oni koji uče uz mjuzu i oni koji su u apsolutnoj tišini. Ovi drugi vjerojatno samo nisu našli glazbu koja bi im skroz odgovarala dok "šamaraju" stranicama skripte ili knjige. Budući da glazba zapravo potiče rad moždanih stanica i koncentraciju, ne bi trebalo biti čudno vidjeti studenta sa "sluškama" na ušima dok uči u knjižnici.

Izvor: Shutterstock

Prošle godine na tu temu razgovarali smo i sa studentima različitih fakulteta i saznali da dosta njih sluša glazbu tijekom učenja, a njihova playlista je jedna prava muzička lepeza. Tako je primjerice student psihologije iz Zadra redovito slušao Dinu Merlina dok je učio. Daniel iz Osijeka rado je listajući skriptu slušao jazz i instrumentalni hip-hop dok je jedna studentica preferirala slušati filmske soundtrackove.

Ako nemate ideje što slušati tijekom učenja ili biste voljeli probati pamtiti gradivo uz glazbu, donosimo popis idealne mjuze za učenje i koncentraciju koju su za vas sastavili HT i Deezer:


Sponzorirani članak


glazba za učenjeglazbastudentiDeezerHTKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se