Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Za čišćenje salate, pranje nogu ili 'rigoleto'? Studenti sa Save u čudu zbog ove neobične wc školjke – evo čemu zapravo služi

MojFaks | Laganini, 16.12.2019.Za čišćenje salate, pranje nogu ili 'rigoleto'? Studenti sa Save u čudu zbog ove neobične wc školjke – evo čemu zapravo služi

Iako u početku nismo znali čemu služi, studenti iz studentskoga doma Stjepan Radić otkrili su nam kako oni to koriste. No, evo kako bi se to pravilno trebalo koristiti..

Sanitarni čvor, ve-ce, WC, zahod, nužnik, šekret, školjka... mogli bismo tako unedogled, no jasno je svima što je i čemu služi. Osim za potrebe nužde, jasne su i fizičke karakteristike ove, svima potrebne, sprave. Naime, fotografijom objavljenom u Facebook grupi "Studentski dom Stjepan Radić - 'Sava', jedan od studenata zapitao se čemu služi nešto nalik klasičnoj wc školjci. No, samo naizgled!

Naime, daska za WC ne postoji, već je na njezinom mjestu metalni obruč, a na mjestu vodokotlića stoji slavina za vodu. Fotografija je pobudila brojne možebitne asocijacije i uspomene studenata na korištenje ove čudesne sprave koja se nalazi u skoro svim paviljonima studentskoga doma.


Brojni se slažu da je namjena ovog WC-a – povraćanje


"To ti je za povraćanje... a ako si taman nešto poija prije, onda spustiš te rešetke da krupni komadi ne idu u kanalizaciju", podijelio je ovaj humorističan komentar jedan od sustanara Save.

foto: Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"

Neki pak misle da ovaj WC služi onima koji su niži od 160 cm, nekima je višefunkcionalno pomagalo u njihovim pothvatima čišćenja salate ili pak jedino rješenje za obaviti nužne stvari nakon burnih izlazaka. Osim ovog, neke je asociralo na "bazenčić za lokalne štakore", a neki sasvim realno smatraju da ovdje tete čistačice ostavljaju kante i krpe.

Osim vrlo jasne, multifunkcionalne upotrebe, brojni su nepostojeću dasku za WC prenamijenili u alku (obruč s četiri razdjeljka) pa su iz toga proizašla i inovativna preimenovanja Sinjske alke u Savsku alku.

Prava uloga ove neobične sanitarije ipak je manje maštovita...


Unatoč ovim opisima potencijalnih korištenja i funkcija koje neobična sanitarija omogućava stanarima Save, neki među kolegama u samome su startu pretpostavili da je ova wc školjka ovdje ipak kako bi tetama čistačicama olakšala posao. Naime, na ovome mjestu mogu proliti vodu iz svojih kanti nakon čišćenja podova, ali i lakše natočiti vodu potrebnu za čišćenje.

Potvrđuje ovo i dugogodišnja stanarka Save koja je vidjela tetu čistačicu koja baca vodu iz kante unutra nakon što je oribala podove. Stoga možemo zaključiti, osim što se radi o multifunkcionalnoj spravi za studente, ona je pak samo pomoćni sanitarni čvor tetama čistačicama nakon čišćenja zajedničkih prostorija studentskoga doma.

Kako ste vi koristili ovu spravu i jeste li znali čemu uopće služi?

V.S.
foto: Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"


sanitarni čvorWCzahodSavaStudentski dom Stjepan RadićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se