Mojfaks.hr u Vijesti

Samo u Hrvatskoj: Studenti dan prije upisa saznali da se studij ukida!

Studenti stručnog studija Management malog poduzeća splitskog Ekonomskog fakulteta, njih 200-tinjak, u utorak su doživjeli hladan tuš kad su dan prije upisa na službenoj stanici fakulteta vidjeli obavijest da im se upis – ne dopušta.

2. listopada 2013 11:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

>> Poslovi: Provjeri aktualnu ponudu studentskih poslova

Resorno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ocijenilo je da postojeći studijski program nije u skladu sa zakonom te je zabranilo upis na prvu godinu studija. Svi studenti koji su se upisali na specijalistički diplomski stručni studij iz Managementa u ranijim godinama imaju pravo dovršiti studij u zakonski propisanim rokovima, piše na stranici fakulteta.

Prema riječima dekana dr. Željka Garače, fakultet je 28. rujna uputio dopis Ministarstvu da se očituje smiju li se studenti upisivati s 240 ects bodova, koliko bi imali kad bi im se odobrio upis na prvu godinu specijalističkog studija.

Studenti su pak zbog nastale situacije najavili da će u srijedu u 12 sati održati mirno okupljanje ispred zgrade Ekonomskog fakulteta, te će tražiti objašnjenja od dekana.

Net.hr/Slobodna Dalmacija
Foto: sxc.hu, photoxpress.com

Provjeri još...

Provjeri još...

>> Kako prepoznati brucoše? Lako! Evo što ih razotkriva... 

>> Šokantno: Najtraženiji je seks sa studenticama

>> Video: Glumio profesora i plašio brucoše na prvom predavanju

>> Poslovi: Provjeri aktualnu ponudu studentskih poslova

Još vijesti