Mojfaks.hr u Vijesti

Student izumio ekološki mobitel s kućištem od bambusa

Mobilni uređaj koji ima kućište od bambusa uskoro će se naći u prodaji, a za inovaciju je zaslužan britanski student sa Sveučilišta Middlesex. Mobitel je poznat pod imenom 'ADzero', a u prodaji bi se trebao naći u drugoj polovici ove godine.

7. veljače 2012 11:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Student koji ga je izumio zove se Kieran-Scott Woodhouse, a u mobitelu će biti operativni sistem Android.

Naime, kućište ovog mobitela izrađeno je od bambusa koji je četiri godine uzgajan na ekološki prihvatljiv način. Također, nakon sječe bambusovo je drvo tretirano kako bi postalo izdržljivije. Novi je mobitel napravljen od samo jednog bambusa, a težina mu je kao polovica težine već poznatog Appleovog iPhonea.

Student Woodhouse kaže da se za ovo rješenje odlučio jer su ga svi prijašnji mobiteli s kućištem od bambusa jako živcirali. No, kako je sve započelo, vjerojatno se pitate?

Velik interes za ekološki prihvatljive mobitele

Student je svoje dizajnersko rješenje stavio na internet, a nakon toga su mu se javili investitori iz daleke Kine. U početku je ovaj mobitel i trebao biti samo za kinesko tržište, no pokazalo se da i u Velikoj Britaniji postoji veliki interes za ekološki prijhvatljivije mobitele.

Woodhouse je o svemu rekao: \'Bambus se možda na prvi pogled čini kao čudan materijal za izradu mobitela, ali zapravo je veoma jak i izdržljiv, što su savršene kvalitete za ovu vrstu uređaja.\'



Dr. Andy Bardill, Woodhouseov mentor na sveučilištu kaže: \'Web se otvorio za tržišno natjecanje u sferi dizajna te omogućuje onima koji imaju talenta da ih se primijeti mnogo brže i lakše. Mislim da je Woodhouse doista dobar dizajner.\'

Ekran na ADzerou je veći nego na već postojećem iPhoneu 4S, a također je u novom mobitelu korištena tehnologija \'Mobile Ring Flash\' kojom se, kako tvrde u tvrtci, dobija dobro osvjetljenje samo s jednog izvora svjetlosti.

N.LJ.J.
Foto: ADzero


Studiraš ili planiraš na faks? Pregledaj popis fakulteta, skripte, studentske domove, poslove...

Pročitaj još...
Današnji brucoši više uče, manje piju i manje partijaju
Striptiz kao dobar način zarade za studentsku školarinu
Jeste li znali? Cure danas piju više od frajera

Još vijesti