V.F. u Vijesti

Mladić se lažno predstavljao kao agent za nekretnine: Oštetio ljude za više od 12 tisuća eura

Pokušao prodati nepostojeće stanove.

3. kolovoza 2023 10:43
Policija ga je pronašla

Policija ga je pronašla Foto: Canva

Sumnja se da je 22-godišnji mladić prevario dvoje ljudi i agenciju za nekretnine pretvarajući se da je agent za prodaju nekretnina i oštetio ih za više od 12 tisuća eura. Naime, kako izvještava PU primorsko-goranska, policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare te krivotvorenje isprave.

Sumnja se da je spomenuti mladić u razdoblju od prosinca 2022. godine pa do lipnja ove godine oštetio dvoje hrvatskih državljana lažno se predstavljajući kao agent za prodaju nekretnina. Oštećenima je prikazao različitu dokumentaciju nepostojećih stanova u izgradnji na području Viškova i prilikom sklapanja ugovora o kupoprodaji krivotvorio i potpis nepostojećeg investitora za izgradnju stanova te za njih tražio uplatu akontacije.

Osim toga, prije toga se lažno predstavio i vlasnicima agencije za nekretnine u Kostreni dajući im lažne osobne podatke kako bi ga angažirali za navedene poslove, a čiju je dokumentaciju potom zlouporabio izmjenjujući njezin sadržaj, posebice u stavkama ugovora. Tako je osim dvoje hrvatskih državljana, oštetio i pravnu osobu, a materijalna šteta se cijeni na više od 12 tisuća eura.

Mladić je pronađen ovaj tjedan na području Zagreba te je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje u Rijeku.

Još vijesti