Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Komentari bolji od objava: Pronašli smo najveće 'trolove' među studentima i dobro se nasmijali

MojFaks | Laganini, 20.09.2017.Komentari bolji od objava: Pronašli smo najveće 'trolove' među studentima i dobro se nasmijali

Trolovi su se iz mitoloških priča preselili na internet pa je tako nastao pojam 'internet trol'. U ovom kontekstu trol ne označava čarobno biće nego osobu koja voli komentirati tuđe objave na internetu, ali s ciljem da naprave 'sprdnju' od cijele stvari. Vjerovali ili ne, takvi trolove leže i u našim studentima.

Nema ništa loše u tome kada je netko internetski trol, ali je loše kada se osoba zbog "trolanja" naživcira. Namjerno pisanje provokativnih i podrugljivih komentara nije ništa novo niti među studentskom populacijom pa se tako na objavama domskih Facebook grupa često mogu sresti trolovi.

...Majin diplomski rad postao predmetom sprdnje na društvenim mrežama...


...'Stavljajte profilne s dečkima da ne muvam džabe': Beogradski student urnebesnom objavom nasmijao regiju...


No, ipak se radi o blažim verzijama trolova, a oni se mogu pronaći u različitim studentskim grupama. Neki od tih "trolerskih" komentara su nas jako dobro nasmijali pa ako i u vama čuči maleni trol ili se samo volite, što bi se reklo, dobro "iskreveljiti", evo nekoliko "bisera" koje smo zamijetili:

Nakon što se studentica iz doma žalila na krađu prijateljičinog kišobrana te apelirala na "lopova" jer je kišobran od sentimentalne važnosti, bivši stanar doma joj se požalio pričom o tome kako je proživio gubitak vlastitog kišobrana:


Izvor: Facebook@Studentski dom Stjepan Radić

Student je pitao ima li tko za posuditi knjigu "Hranidba konja" Vlaste Šerman pa mu je vjerojatno prijatelj zabrinuto prokomentirao prehranu:Kada kupuješ vanzagrebačku iksicu odmah dobiješ i savjet gratis:Dobar trolerski savjet zlata vrijedi jer nekada se treba pomiriti sa sudbinom i past ispit, a ne raspitivati se je li netko slušao kolegij:


Izvor: Facebook@Sveučilište u Zadru

Nemoguće je biti dosadniji od Despacita! Točka! Trol je djevojku usporedio s Despacitom zbog oglasa zamjene sobe u domu, a mi ćemo ga zamoliti da razmisli još jednom:"Koja dokumentacija je potrebna brucošu da useli u dom?" (kako bi izbjegli trol komentare možda bi trebali guglati prije "guglanja" u studentskoj grupi):Djevojka je samo pitala ima li tko vadičep za posuditi, ali nije spomenula da trenira. Je li u pitanju bildanje kriglama? Bacanje pijanog pogleda u dalj? Nažalost, nikada nećemo saznati...Ivana Petrić
foto: Shutterstock/cartoon-clipart.co/Pixlr


internetski trolovitrolstudent troltrolanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se