Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

DNEVNIK APSOLVENTA: Kako efikasno odgoditi pisanje diplomskog rada?

MojFaks | Laganini, 16.06.2016.DNEVNIK APSOLVENTA: Kako efikasno odgoditi pisanje diplomskog rada?

Poznato je da ljudi vole odgađati stvari koje trebaju napraviti. Znanstveno je dokazano da to čak i povećava produktivnost. No, što kad se nepremostive prepreke pojave prilikom pisanja diplomskog rada?

Konačno sam svršio s čitanjem literature za svoj diplomski rad. Uz sve poteškoće koje sam ranije imao, uspio sam dovršiti čitanje 24.975 knjiga, članaka, disertacija, pedeef-ova i ostalih pisanih oblika u samo tri mjeseca. Sad znate kakav mi je život bio.


Literatura koju sam pročitao...Mogu slobodno pjevati "Ja sam genije, čudo prirode...", foto: Pixabay

S obzirom na ovu veliku prekretnicu u životu, valjalo se dobrano pripremiti za drugu fazu epske sage pisanja diplomskog rada. Danima sam pregledavao upustva o pisanju diplomskog rada i na Youtubeu gledao tutorijale poput "How to write an essay?"


I ovog sam pogledao, između ostalih. Izvor: Youtube.com

Kad sam konačno osjetio da sam spreman, krenuo sam u pisanje. Otvorio sam Word i krenuo izrađivati naslovnu stranicu. Dakle, naziv sveučilišta, fakulteta, blabla, pa onda naziv rada, pa moj naziv, datum i mjesto, itd.  Završio sam to brzo i divio se svome uspjehu, jer moj diplomski je konačno počeo poprimati opipljiv oblik.

Sljedeće je službena prisega da neću varati pri pisanju ovog rada. Ma gdje bih ja poštenjačina to učinio? Ionako sam razmišljao da platim nekog od onih likova koji se po internetu kriju iza naziva "Pisanje seminarskih i diplomskih radova – brzo i povoljno". No, nisam htio dati 300 eura nekom tipu, za kojeg sam skužio da je Bugarin, koji je jedini pristao na pisanje ovako enormno zahtjevnog štiva. To sam samo kopirao iz službenog fakultetskog dokumenta. Ha! Jel' bi to Bugarin znao napisati? I bi li mi oderao još x eura za to?


Ako se on mogao obvezati na vjernost Americi, onda se mogu i ja obvezati da neću smuljati. Tako mi bog pomogao. Foto: Flickr.com

Sad krećem na sadržaj. Dakle, moram imati poglavlja, podpoglavlja, zaglavlja... boli me glava od tolikih glava i poglavnika. Krećemo.

"Sadržaj:
1. ..."


Kako će mi se zvati prvo poglavlje? Logično bi bilo da bude "Uvod", ali to mi je predosadno i to svi imaju u svojim radovima. Treba to malo oplemeniti. Gledam razne radove koje sam našao na internetu, zovem druge kolege, tražim po tutorijalima – ništa. Samo "Uvod".


Da zalijepim i ovu sliku umjesto naslova poglavlja, opet bi bilo dosadno. Izvor: univtec.com

Nakon sat vremena sam konačno smislio naziv. U međuvremenu, naravno, nisam ništa smislio niti radio. Odlučio sam da će mi se uvod zvati: "Kratko predstavljanje svrhe istraživanja komunikacijske neresponzivnosti druge strane".

Lijepo, naslov je apsolviran. No, što napisati? Gledam uputstva u kojima piše da trebam objasniti argumente, svrhu istraživanja, dati hipoteze, opisati koncepciju rada...

Taman sam u bunilu krenuo nešto čačkati po wordu, kad me prekinulo urlanje iz obližnjeg kafića. Pogledam dolje i vidim navijačke šalove i kockice. Kvragu, pola Eura u nogometu je već prošlo, a ja se tu s tim zaj******. Ma nek' diplomski čeka, ionako imam vremena to napisati, a nogomet se neće sam pogledati.


Eto, vidite li vi što ja propuštam u životu? Foto: Facebook

Nakon utakmice sam skužio da nisam spremio dokumet s diplomskim radom, a računalo se sigurno ugasilo.

Panično ulazim u sobu i zatičem crni ekran. Stišćem tipku za paljenje kompjutera, kad na njemu piše: "You have some unsaved files. Do you want to save it before shutting down?"

U toj panici sam stisnuo "No" i računalo poslao na spavanje.

Nije mi ni padalo na pamet zvati svog cimera štrebera u pomoć. Napisat ću to ispočetka kad prođe prvenstvo.

Milan Dalmacija
foto: Pixabay

Ostale avanture Apsolventa pročitajte ovdje:

...DNEVNIK APSOLVENTA: Djevojke u ljetnim haljinama znače kraj mog školovanja...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Kad apsolvent odluči prijaviti temu diplomskog rada...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Sjećanje na jednu norijadu ili kad ti prošlost dođe k'o budali šamar...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Kad te Likota izbaci iz referade k'o kladu...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Jedan dan u životu klošara...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Bio sam u Pragu, ali preko svog praga ne mogu...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Lekcija iz hrvatskog jezika za studente na razmjeni...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Kad se vječni studenti džaba prežderavaju u menzi...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Kad roditelji dođu u posjet...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Što ću kad sve ovo završi?...


Dnevnik apsolventaEuro2016nogometpisanje diplomskog radaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se