Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Za sve kojima se ne da prati kosa: Nakon 'Despacita' zagrebački studenti napravili parodiju još jednog ljetnog hita

MojFaks | Laganini, 16.10.2017.Za sve kojima se ne da prati kosa: Nakon 'Despacita' zagrebački studenti napravili parodiju još jednog ljetnog hita

Ovog ljeta smo mogli čuti različite verzije 'Despacita', a najupečatljivija je bila ona zagrebačkih studenata na čelu sa studenticom Anom Rogač. Ova zanimljiva ekipa napravila je parodiju na još jedan ljetni hit i posvetila je curama kojima se baš ne da prati kosu.

Premda je ljetni hit Danza Kuduro prvi put izašao 2010. u izvedbi Don Omara i Lucenza, on i dalje ljude u klubovima baca u trans kada god zasvira. Pjesma se posebno proslavila zahvaljujući petom nastavku filma "Brzi i žestoki", a sada su ju na humorističan način obradili zagrebački studenti koji su nas već osvojili svojom verzijom Despacita.

Sjećate li se njihovog 'Despacita'?

Studenticu Anu Rogač s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu i njenu ekipu koju čine Hana s veterine, Ivan s Naftnog rudarstva, Lea s Kineziološkog fakulteta, Dea s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Nina s PMF-a te Marko s Hrvatskih studija, već ste upoznali kao ljude iza hrvatskog Despacita, a ekipi su se sada pridružili Rene koji studira francuski i talijanski na zagrebačkom Filozofskom te Simona s Ekonomije.

Prošli put su pjevali o ljubavi iz srednje, a sada o masnoj kosi


Anin neobičan hobi je umetanje vlastitih, hrvatskih stihova i riječi u strane pjesme pa je to napravila i ovoga puta samo s hitom Danza Kuduro. Tijekom refrena ona kaže: "Masna ti kosa, pa kaj sad curo?", a budući da je riječ i o videu, stihovi vjerno prikazuju patnju djevojaka i žena koja se zove pranje kose.

Vrijeme je za ples uz masnu kosu i 'Danza Kuduro'

"Nakon što je izašao 'Despacito', neko vrijeme sam samo preslušavala pjesme koje bi mi YouTube sam nudio jer su u sličnom điru pa su za vrijeme 'Danza Kuduro' riječi same krenule sa slaganjem slagati u glavi. Općenito sam znala da u svakoj parodiji želim obraditi neki svakodnevni, rekla bih čak banalan problem, pa mi se tematika masne kose savršeno uklopila u ovaj koncept. Koliko sam samo puta vodila bitku sama sa sobom dignuti se ranije i napokon oprati kosu ili još jedan dan izaći u javnost s nadom da neću srest nikoga poznatog (ili ne daj bože bivšeg dečka ili frendicu s kojom se tiho hejtam). Stvarno bih voljela upoznati curu koja nikada nije imala taj problem jer ona zasigurno ima neke super moći. Sve ostale smrtnice bi se trebale pronaći u ovoj pjesmi i ubuduće okrenuti na šalu svaki put kad ih zadesi 'bad hair day'", prepričava Ana.

Kroz par dana na YouTubeu bi se trebao pojaviti i Anin kanal s parodijama i sličnim stvarima, a mi već znamo da ćemo biti njeni vjerni gledatelji.

...Zagrebački studenti snimili urnebesnu verziju popularnog hita: Domaći 'Despacito' posvetili prevarenim ženama...


...Pjesmicom do smještaja: Očajni zadarski student ostao bez stana zbog turista...


...'Mislim da ću dić' kredito': Brucoši snimili slavonsku verziju 'Despacita' o studentskom ljetovanju...


Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


Danza KuduroDespacitoparodijasmiješni videoAna RogačKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se