Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Izgubljeni u novom gradu? Aplikacija riječkog studenta otkriva najbolja događanja - ma gdje studirali

MojFaks | Nakon predavanja, 17.07.2017.Izgubljeni u novom gradu? Aplikacija riječkog studenta otkriva najbolja događanja - ma gdje studirali

Studenti koji su došli na studij u drugi grad znaju kako im je prvih nekoliko mjeseci bilo teško snaći se. Vrludanje ulicama može izludjeti čovjeka, a osobito potraga za mjestom u gradu koje će nam se posebno sviđati pa je tom problemu dovitljivo doskočio student Josip Bugarija.

Josip je na fakultet u Rijeku došao iz drugog grada te mu je trebalo neko vrijeme da se snađe. Kako drugi ne bi mučili iste brige, ovaj student, sada već na diplomskom studiju informatike na riječkom Veleučilištu, osmislio je Noyrem.


Izvor: Noyrem

Noyrem je aplikacija koja pokazuje na karti informacije o događajima u određenom gradu. Josip jamči da je pronalaženje događaja na Noyremu vrlo je jednostavno, događaji se mogu pretražiti po odabranoj lokaciji, tipu događaja i odabranom vremenskom intervalu, a može se odabrati i opcija da se prikazuju svi budući događaji na određenoj lokaciji. Isti događaji koji se prikazuju na karti prikazuju se i niže od nje na listi gdje se događaji mogu pretražiti po nazivu.

Na aplikaciji su svi gradovi u Hrvatskoj, a kasnije će biti i događaji iz susjednih zemalja te ostatka svijeta


Svi korisnici mogu vidjeti događaje, a korisnici koji su prijavljeni sa svojim Facebook profilima mogu jednostavnim koracima i potpuno besplatno stvarati nove događaje poput koncerata, festivala, sportskih događaja i drugih vrsta događaja.

...Nemojte da vas radovi iznenade: Student napravio kartu koja pokazuje koje su zagrebačke ulice zatvorene...


...Jer voli život na otoku: Studentica geografije napravila interaktivnu kartu Šolte...


...'Blanket' and chill: Student u timu koji je napravio aplikaciju za sve filmofile u Hrvatskoj...


"Ideja za Noyrem nastala je početkom prve godine studiranja. Dolaskom u Rijeku nisam bio upoznat s događanjima oko sebe i u toj situaciji sam počeo razmišljati o aplikaciji u kojoj bi se na karti mogli pregledati događaji u svojoj okolini. Stranicu je dosad posjetilo više od 400 korisnika od kojih se velik dio iznova vraća", kazao nam je student.


Izvor: Noyrem

Samo ime aplikacije 'Noyrem' ne nosi nikakvo posebno značenje, a Josip ga je smislio čak i prije nego samu mrežnu platformu. Josip se nada da će aplikacija poslužiti ljudima da istraže zbivanja u nepoznatoj sredini baš kao i u vlastitome gradu. Aplikacija se neće zaustaviti samo na Hrvatskoj, kako nam kaže student. U budućnosti će se moći pregledavati događaji iz susjednih zemalja, a jednog dana i zbivanja u ostatku svijeta.

Više o aplikaciji Noyrem možete pogledati na Facebook stranici te na mrežnoj stranici aplikacije.

Ivana Petrić
foto: Noyrem/Tulumarka/Pixlr


Noyremaplikacijadogađanja u gradugradKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se