Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kakva dobrodošlica: Ovaj zagrebački fakultet dijeli tablete brucošima, ali dobit će ih samo NAJBOLJI!

MojFaks | Postani student, 17.06.2020.Kakva dobrodošlica: Ovaj zagrebački fakultet dijeli tablete brucošima, ali dobit će ih samo NAJBOLJI!

Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove godine je odlučio nagraditi 50% najboljih upisanih studenata/ica, koji će na poklon dobiti tablete.

Ako ste se već odlučili za studiranje na Šumarskom fakultetu, savjetujemo da što bolje napišete maturu jer tableti koji čekaju najbolje kandidate dobro će poslužiti tijekom godina studija u praćenju nastave, bržoj i kvalitetnijoj izradu vježbi i seminarskih radova, pripremanju ispita i komunikaciji s profesorima i asistentima.

Važno je napomenuti da pri odabiru studija Šumarskog fakulteta nema prijemnog ispita, a upis je jednostavan: potrebno je položiti samo tri obvezna predmeta: hrvatski, matematiku i strani jezik i to B razinu. 

A što sve možete raditi s diplomom studija Šumarstva?


Šume su suvislo obrasli dijelovi Zemljine površine, kompleksne zajednice drveća, grmlja, prizemnog bilja i šumskih životinja u kojima se trajno proizvodi drvo, ali koje donose i brojne opće koristi za sve ljude. Zbog toga su jedinstvena dobra od interesa za Republiku Hrvatsku te imaju njezinu posebnu zaštitu. Upravljanje i gospodarenje šumama, koje zauzimaju 47 posto kopnene površine naše države, među najodgovornijim su stručnim poslovima koji integriraju brojna temeljna i primijenjena znanja bioloških i tehničkih područja. Budućnost naših šuma, ali i nas samih, izazovna je i odgovorna zadaća koja pred buduće prvostupnike i magistre šumarstva stavlja brojne izazove.

Tako možete postati revirnik (revirni šumar), stručnjak u uređivanju šuma, stručnjak u ekologiji i zaštiti šuma, stručnjak u lovstvu i lovnom gospodarenju, stručnjak za šumarske tehnike i tehnologije, stručnjak za rasadničarsku proizvodnju, šumarski inspektor... da nabrojimo samo neke od poslova koji vam se nude nakon stjecanja diplome ovog fakulteta.

A.Z.
izvor i foto: Šumarski fakultet


Šumarski fakultetbrucošitabletnagradapostanistudentupisifaksKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se