Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nema ga u evidenciji diplomiranih studenata: Zaposlio se s lažnom diplomom Prometnog fakulteta

MojFaks | Vijesti, 24.05.2017.Nema ga u evidenciji diplomiranih studenata: Zaposlio se s lažnom diplomom Prometnog fakulteta

Izgleda da u Hrvatskoj nema kraja plagijatima. Viši referent za udruge Karlovačke županije na tom je radnom mjestu godinama radio s lažnom diplomom Fakulteta prometnih znanosti.

Riječ je o sad već bivšem djelatniku Karlovačke županije, N. G. No, to člana HSP-a, nije omelo da bude kandidat te stranke za Gradsko vijeće Ogulina na netom završenim lokalnim izborima, piše KAportal.

Sve je otkriveno ne zaslugama same Županije i njenog čelništva – jer i nakon što se 2012. doznalo da tadašnja pročelnica Ureda župana nema diplomu Ekonomskog fakulteta u provjeru svjedodžbi i diploma se, očito, nije išlo – nego Ministarstva uprave.


Izvor: Google maps

Ono je nalogom od 30. ožujka zatražilo provjeru vjerodostojnosti isprava kojim službenici i namještenici Karlovačke županije dokazuju potreban stupanj obrazovanja, te, u slučaju utvrđivanja nevjerodostojnima, poduzimanje radnji propisanih zakonom.

...Biser i krivotvoritelj: diplomu koprivničkog fakulteta potvrdio pečatom varaždinskog FOI-a...


...'Lovac na plagijate' postoji na dva hrvatska sveučilišta, ali ono najveće nije jedno od njih...


Karlovačka županija postupila je po nalogu Ministarstva uprave i izvršila provjeru vjerodostojnosti isprava. Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izvijestio nas je 2. svibnja 2017. godine da se diploma službenika N. G. ne nalazi u evidenciji diplomiranih studenata niti je diploma izdana od strane Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, piše KAportal.

Radno mjesto na kojem je bio je propisan uvjet stručne spreme sveučilišni prvostupnik ili stručni prvostupnik


Sukladno članku 115. stavak 1. točka h) Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi navedenom službeniku prestala je služba po sili zakona iz razloga saznanja da u vrijeme primanja u službu nije ispunjavao uvjete za prijam u istu propisane predmetnim zakonom.


Izvor: Pixabay

Predmetno rješenje nosi datum 2. svibnja 2017. godine. Službenik N. G. bio je zaposlen na radnom mjestu viši referent za udruge u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, za koje mjesto je propisan uvjet stručne spreme sveučilišni prvostupnik ili stručni prvostupnik društvene, prirodne ili tehničke struke, stoji u odgovoru pročelnice Tajništva, upravnih i općih poslova Irene Gerovac Zrnić.

HSP-ov kandidat na izborima


Na pitanje KAportala zašto o ovom slučaju župan nije izvijestio javnost kao što je to učinio u slučaju bivše pročelnice, odgovoreno nam je da je “u tijeku kriminalističko istraživanje koje je pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu po prijavi Karlovačke županije te upravo zbog istog istraživanja nismo predmetne informacije iznosili u javnost”. Odgovorili su i da će Županija "svoja prava ostvarivati u predstojećim kaznenim i eventualnim parničnim postupcima".

Inače, njihov bivši zaposlenik je, baš kao što je bila i pročelnica Ureda župana s lažnom diplomom Bernardica Topolnjak Halapa, član HSP-a, te je bio kandidat ove stranke za Gradsko vijeće Ogulina na netom završenim lokalnim izborima.

Više o ovom skandalu možete pročitati ovdje.

Ivana Petrić
izvor: KAportal
foto: Google maps


lažna diplomalažirana diplomaplagijatPrometni fakultetKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se