Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti informatike i računarstva požurite: Tvrtka 'Sedam IT' dijeli izdašne stipendije

Studenti diplomskih studija na zagrebačkom FER-u, varaždinskom FOI-ju, osječkom FERIT-u te splitskom FSB-u mogu dobiti vrijedne stipendije namijenjene samo za njih. Govorimo o 'Sedam IT' stipendijama koje čekaju na studente s područja tehničkih i prirodnih znanosti.

10. listopada 2017 17:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Mjesečna stipendija u iznosu od minimalno 1 600 kuna spremna je za studente koji su studijem povezani s IT-jem. Stipendija će biti isplaćena u periodu od 1. studenog ove godine do 31. listopada 2018. godine uz mogućnost produženja stipendiranja. Ove stipendije dijeli tvrtka Sedam IT koja se bavi isporukom informatičko-komunikacijskih rješenja i usluga te je u stopostotnom hrvatskom vlasništvu.


Izvor: sedamit.hr

Rok za prijavu za "Sedam IT" stipendiju je 13. listopada, a uvjeti za studente kandidate su: redovni upis 1. ili 2. godine diplomskog studija FER-a u Zagrebu (svi studijski programi računalnih profila), FOI-a u Varaždinu (prednost imaju studenti smjera Informatika), FERIT-a u Osijeku (prednost imaju studenti smjera Računarstvo) ili FESB-a u Splitu (prednost imaju studenti smjera Računarstvo), da su državljani RH, prosjek ocjena u dosadašnjem studiranju iznad 3,00, aktivno služenje engleskim jezikom u govoru i pismu, iskazan interes za rad u ICT poduzećima, nisu korisnici druge stipendije po istoj osnovi.

...Lako do 1000 kuna mjesečno: Osim države i ova županija uvodi stipendiranje studenata koji se obrazuju za STEM zanimanja...


...700 kuna stipendije za 20 sretnih studenata – provjerite jeste li među deficitarnim zanimanjima...


Prijava se treba sastojati od životopisa s uključenim opisom preferencija kandidata (u kojem području bi želio raditi), ovjerenog prijepisa ocjena svih položenih ispita, potvrda o redovnom upisu na fakultet za akademsku godinu 2017./2018. (prvi semestar), kopiju indeksa, kopiju domovnice, izjavu studenta da nije korisnik druge stipendije po istoj osnovi.


Izvor: Pixabay

Postupak odabira ići će u dva kruga: do 13. listopada za primaju se prijave, do 20. listopada se vrši selekcija prvog kruga, a 31. listopada selekcija drugog kruga. Prednost kod odabira kandidata imaju naravno studenti koji su prošli 1. i 2. krug te imaju: višu prosječnu ocjenu, rođeni su u Slavonskom Brodu ili su slabijeg socijalnog statusa.

Više o "Sedam IT" stipendijama možete saznati na njihovoj službenoj stranici ili na stipendije.info.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti