Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Omiljeni restoran nema dostavu? Nema frke! Studenti osmislili 'Foodex' pa odlučili zaposliti 15 kolega

MojFaks | Karijera, 09.08.2017.Omiljeni restoran nema dostavu? Nema frke! Studenti osmislili 'Foodex' pa odlučili zaposliti 15 kolega

U 21. stoljeću sve se moderniziralo pa nije novost da je za narudžbu fine hrane iz restorana dovoljan samo jedan klik. Tim razmišljanjem vodili su se studenti Krešimir Mikulić i Jan Filipec koji su osmislili Foodex – aplikaciju koja spaja korisnike i njihove omiljene restorane.

Svi znamo koliko je važno jesti kvalitetno, ali i kolika je frustracija kada doznamo da naš omiljeni restač nema dostavu. Upravo na to su mislili Krešimir sa ZŠEM-a i Jan s VERN-a kada su osmislili tvrtku Foodex koja stoji iza web i mobilne aplikacije za naručivanje hrane iz restorana.


Izvor: hr.foodex.club/

Zapravo, riječ je o mobilnoj aplikaciji čija je namijena da bude platforma koja spaja korisnike s njihovim omiljenim restoranima te se uglavnom radi o restoranima koji nemaju vlastitu dostavu. Kako nam priča Krešimir, njihovi korisnici su ljudi koji rade u centru grada te nemaju vremena otići na pauzu za ručak, a ne žele samo jesti ćevape ili pizzu nego žele pojesti nešto drugo i konkretnije. U ponedjeljak, 14. kolovoza, Foodex kreće u "puni pogon" jer su do sada studenti radili kako bi mogli detektirati bugove u aplikaciji.

Traže studente za rad u dostavi, a budući da su i sami studenti imaju razumijevanja i fleksibilni su po pitanju radnog vremena


Budući da su Krešimir i Jan i sami još uvijek studenti, imaju razumijevanja prilikom zapošljavanja studenata. Oko radnog vremena se lako dogovoriti te je fleksibilno radno vrijeme, kako studentima i odgovara. Studente za sada trebaju na poslovima dostave, a satnica je 25 kuna.

...Nemojte da vas radovi iznenade: Student napravio kartu koja pokazuje koje su zagrebačke ulice zatvorene...


...'Blanket' and chill: Student u timu koji je napravio aplikaciju za sve filmofile u Hrvatskoj...


"Planiramo u posao krenuti s 15 ljudi, a što bude posao išao dalje to ćemo više i proširivati tim. Smjene su po šest sati, s tim da je tu još opcija da studenti mogu raditi kako im više odgovara i po dogovoru. Trebaju nam studenti dostavljači, a dostave idu u krugu od tri do četiri kilometra oko Trga bana Jelačića i većina studenata je na biciklima. Mi im dajemo vlastite kutije, majice, držače za mobitele, uređaje da im baterija duže traje, tj. mi im dajemo cijelu opremu. U slučaju da student nema bicikl to nije problem jer imamo dogovor s Next bikeom i daju nam ih za dvije kune po satu. Imamo još i vlastite skutere, ali je naglasak na dostavljačima na biciklu jer su brži. Satnica za studente je 25 kuna", otkrio nam je Krešimir.


Izvor: Pixabay

Više o Foodex-u možete saznati na njihovoj službenoj stranici pa odlučite želite li se ondje zaposliti ili pronaći oglas na stranicama studentskog servisa.

Ivana Petrić
foto: Pixabay/Njuškalo/Pixlr


Foodexdostava hranestudentski posaostudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se